Per september 2023 zal mijn praktijk sluiten, ik neem derhalve geen nieuwe cliënten meer aan. 
      

Oudertraining pittige jaren 

Een pittige training voor ouders die ondersteuning willen bij het opvoeden van jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar.

Jengelen, niet luisteren, dwars liggen, opstandig zijn en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar wat kun je als ouders doen als dit niet ophoudt of steeds erger wordt? Zit u ook regelmatig met de handen in het haar en weet u niet hoe u het gedrag van uw kind kunt veranderen, dan is de training Pittige Jaren iets voor u. De training geeft u handvatten in het omgaan met de gedragsproblemen van uw kind.

Pittige Jaren gaat ervan uit dat ouders en kinderen invloed hebben op elkaars gedrag. Tijdens de training leert u het gedrag van uw kind begrijpen en daar zo op te reageren dat het gedrag van uw kind verandert, zodat er minder problemen in de opvoeding zijn. Tijdens de training (waarbij geen kinderen aanwezig zijn) bespreken we verschillende onderwerpen zoals spelen met uw kind, prijzen en belonen, grenzen stellen en omgaan met ongewenst gedrag. \er wordt gebruik gemaakt van filmbeelden en indien gewenst is er ruimte om te oefenen met situaties die u in het dagelijks leven met uw kind tegenkomt en wil aanpakken.

De training wordt in groepsverband gegeven  

De training wordt eigenlijk in groepsverband gegeven door twee ervaren Pittige Jaren trainers.
zodat ouders ook ervaringen kunnen uitwisselen. Het duurt echter lang om een groep vol te krijgen en daarom biedt ik de training ook voor individuele ouders( stellen) aan. De training  bestaat uit 14 wekelijkse( of 2 wekelijkse)  bijeenkomsten van 1,5 uur en een terugkombijeenkomst na ongeveer 2 maanden.

 
E-mailen
Bellen
Map