Familiewerk

 

Pittige Jaren, informatie voor ouders
op de vrijdagochtend in september 2021

Een pittige training voor ouders die ondersteuning willen bij het opvoeden van  jonge kinderen in de leeftijd van                          3 tot en met 8 jaar.

 

Jengelen, niet luisteren, dwars liggen, opstandig zijn en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar wat kun je als ouders doen als dit niet ophoudt of steeds erger wordt? Zit u ook regelmatig met de handen in het haar en weet u niet hoe u het gedrag van uw kind kunt veranderen, dan is de training Pittige Jaren iets voor u. De training geeft u handvatten in het omgaan met de gedragsproblemen van uw kind.  

Hoe ziet de training er uit?
Pittige Jaren gaat ervan uit dat ouders en kinderen invloed hebben op elkaars gedrag. Tijdens de training leert u het gedrag van uw kind begrijpen en daar zo op te reageren dat het gedrag van uw kind verandert, zodat er minder problemen in de opvoeding zijn. Tijdens de training (waarbij geen kinderen aanwezig zijn) bespreken we verschillende onderwerpen zoals spelen met uw kind, prijzen en belonen, grenzen stellen en omgaan met ongewenst gedrag. Ouders wisselen ervaringen uit, er zijn filmbeelden en er wordt geoefend met situaties die u in het dagelijks leven met uw kind tegenkomt en wil aanpakken.  

De training wordt in groepsverband gegeven door twee ervaren Pittige Jaren trainers en start bij voldoende aanmeldingen op de vrijdagochtend in september 2021  De training bestaat uit 14 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst na ongeveer 2 maanden.  

Kosten
Wanneer u een verwijzing heeft van het wijkteam of de huisarts kunt u kosteloos aan de training deelnemen.  U dient wel het boek Pittige Jaren (Carlyn Webster-Stratton, ISBN 9789031348909) aan te schaffen. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 45,00.  

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie of hebt u vragen over hoe u zich aan moet melden  voor de training neem dan contact op met: Sjoukje Bulder: Familiewerk@xs4all.nl of 06-18285963

Meer informatie vindt u ook op de website van Pittige Jaren en op de site van het  Nederlands Jeugdinstituut.